Wekowanie sposobem na zdrowy posiłek Gerber

Wśród mam i babć, które karmiły swoje dzieci wiele lat temu wyłącznie przez siebie przygotowanymi daniami często panuje wiele mitów na temat żywienia niemowląt i dzieci do lat 3. Wiele takich mitów spowodowanych jest niewiedzą. Jednym z nich jest np. przekonanie, że dania przeznaczone dla niemowląt, lecz z długim terminem ważności, są pełne konserwantów. Jednak prawda jest taka, że np. marka Gerber nie stosuje żadnych środków konserwujących żywność, lecz stosuje sprawdzone metody, które pozwalają zachować długą świeżość produktów i dań w słoiczkach.
Dania Gerber w słoiczkach mają datę przydatności do spożycia około 2 lata od daty produkcji. Jest to możliwe dzięki procesowi technologicznemu, który bardzo przypomina wekowanie, takie jakie te babcie i mamy stosują od lat. Gerber jednak w tej technologii stosuje nowoczesne urządzenia, niezwykle fachową wiedzę oraz ścisłą kontrolę podczas każdej czynności, an każdym etapie produktów Gerber. Np. słoiki do dań Gerber to wyłącznie nowe fabrycznie słoiki ze szkła najwyższej jakości. Technologia stosowana przy napełnianiu ich zapobiega pękaniu szkła. Dzięki takim zabiegom Gerber daje gwarancję produktów bez środków konserwujących, sztucznych dodatków wiążących, smakowych i barwników oraz zachowanie naturalnych walorów smakowych oraz wartości odżywczych składników.

Categories
Dziecko  
Tags